Mesologie

Berber Kooi mesologie

Mesologie: integrale geneeskunde voor het individu

Mesologie werkt volgens een aantal pijlers die de totale mens centraal zetten. Het uitgangsprincipe is het herstel van uw basisconstitutie en een complete aanpak van de onderliggende oorzaken van uw klachten.

Principes van de mesologie

  •  
    • U bent uniek. Geen mens of lichaam is hetzelfde. U reageert anders op voeding, het weer, sociale situaties en emotionele prikkels. En: uw hoofdpijn is niet die van de buurvrouw. Iedereen heeft vanaf zijn of haar geboorte een natuurlijk evenwicht: uw individuele basisconstitutie. Is die verstoord en wilt u haar herstellen? Dan hebt u een individueel gezondheidsprogramma nodig.
    • Dieper onderzoek naar oorzaken. Uw lichaam reageert met symptomen op een verstoring. Toch zijn die niet altijd rechtstreeks aan de oorzaak ervan te linken. Zo kan een chronische oorontsteking een symptomatische reactie zijn op iets wat elders in het lichaam niet goed functioneert. Als mesologe pak ik niet uw symptoom aan, maar zoek ik naar het orgaan of systeem dat in disbalans is.
    • Unieke, integrale behandeling. Afhankelijk van de resultaten stel ik u een behandeling voor met supplementen (vitamines, kruiden of mineralen), homeopathie en levens- en voedingsadviezen. Uw behandeling omvat inzichten uit de Chinese en Ayurvedische traditie en de reguliere westerse en orthomoleculaire geneeskunde. Zo stimuleer ik het zelfregulerende vermogen van uw lichaam en geest, waardoor u uiteindelijk zichzelf geneest.