Consult

Uw mesologische behandeling verloopt als volgt:

Uw persoonlijke constitutieprofiel

Maakt u een eerste afspraak voor een mesologisch consult? Dan stuur ik u een intakeformulier toe. Hierop vult u uw klacht(en), uw medische voorgeschiedenis en algemene symptomen in. De vragenlijst nemen we bij het eerste consult samen door. Zo krijg ik een volledig beeld van uw constitutie en klacht(en), en kan ik u gericht onderzoeken.

Uw mesologische consult

Na het eerste gesprek onderzoek ik u volgens de principes en methodes van de mesologie. Dan peil ik naar uw constitutie en onderzoek ik wat uw unieke organisme uit balans brengt. Dat gebeurt via:

  • pols- en tongonderzoek – volgens de eeuwenoude Chinese en Ayurvedische tradities
  • osteopathisch onderzoek van gewrichten, huid en/of buikorganen
  • weerstandsmeting op de huid van de voeten en handen. Met elektrofysiologische diagnostiek meet ik uw lichaamsfuncties: de conditie van uw organen en de gevoeligheid voor voeding en medicijnen.

Zo stel ik vast welke verstoringen er in het lichaam aanwezig zijn.

Uw persoonlijke therapeutische plan

Op basis van de onderzoeksresultaten stel ik uw therapieplan voor. In het advies staan de supplementen (homeopathische, orthomoleculaire middelen en/of kruiden) en de voedings- en leefstijladviezen die u nodig hebt. Zo herstelt u stap voor stap uw lichamelijke en/of geestelijke balans.

Aantal behandelingen

U volgt uw therapeutische plan vier tot acht weken. Dan komt u terug voor controle en onderzoek ik uw reactie op de behandeling. Zo nodig stellen we een aangepast therapieplan op. De ervaring leert dat klachten na drie tot vijf mesologische consulten sterk verminderen of verdwijnen.

Voor een mesologisch consult hebt u geen verwijzing van uw huisarts nodig.
U belt me of u stuurt me een mail.